Inlegvellen

Deze gebruik je om de ontlasting mee op te vangen. Wanneer de ontlasting van je kindje vaste vormen aanneemt is dit ideaal, zo hoeft de poep niet in je wasmachine. Borstvoedingspoep neemt het niet op, dit zul je altijd mee moeten wassen met de luiers. Ook voor inlegvellen is de keuze reuze, dus ik neem je mee in een paar opties.

VLNR: viscose vellen, langharig fleece, kortharig fleece.

Papieren vellen

Deze zijn ideaal voor de opvang van ontlasting. Je kunt het zo in de prullenbak weggooien. Ze zijn niet geschikt voor doorspoelen in het toilet. Je kunt ze daarnaast ook gerust een keer of 3 meewassen. Let op dat je echt speciale inlegvellen neemt en niet een toiletpapier of keukenrol. Deze vergaan te makkelijk namelijk.

Bamboe/viscose vellen

Deze variant is niet handig te herbruiken. In de wasmachine vergaan ze helaas, maar deze vellen zijn wel zachter voor de billen van je kindje.

Fleece vellen

Deze zijn eindeloos herbruikbaar. Je hebt ze met lange haartjes, maar ook plat. Je schud de ontlasting zo van het vel, in het toilet. Eventueel spoel je verder ontlasting er met koud water af. Of je gooit het vel in de luieremmer voor de was. Dit is by far de meest duurzame optie!