Wat houdt een draagconsult in?

Je weet inmiddels wel dat ik draagconsulten aanbied, maar wat doen we nu tijdens zo’n consult? Wat kun je verwachten, wat kun je eventueel voorbereiden en wat doen we nu exact? En misschien beantwoord ik ook wel je vraag of het de investering waard is. Lees vooral mee!

Je bent wellicht net papa of mama geworden en zou graag met een draagdoek of draagzak willen dragen. Je hebt alleen geen idee of je het goed doet, of wat je met die meters stof aan moet. Daarvoor zijn er draagconsulenten gelukkig! Gespecialiseerde personen, die jou alle kneepjes kunnen leren om op een veilige en ergonomische manier je kindje te kunnen dragen. Stel dat je nu met mij een consult hebt ingepland, dan ziet dat er in grote lijnen zo uit.

Allereerst bespreken we natuurlijk wanneer en waar het consult plaatsvindt. Dit kan bij jou thuis, maar ook bij mij. Het is net wat jij daarin fijn vindt. Nog voor het consult bespreken we wat jij zou willen leren, welke materialen jij in huis hebt eventueel en of er een partner bij is die ook de fijne kneepjes van het dragen wil leren. Dit alles zorgt ervoor dat ik mij optimaal kan voorbereiden en alle nodige materialen mee kan nemen en/of klaar kan zetten voor het consult.

Dan is het zover, de dag van het draagconsult! Kan best spannend zijn, een vreemde die je uit gaat leggen hoe of wat. No worries, ik neem de tijd en we leren elkaar eerst even kennen. Met een bakje thee of koffie erbij doe ik eerst voor wat jij wil leren, met een babypop. Dit kan variëren van het omdoen en afstellen van een draagzak, tot een knoop met de draagdoek. Als ik het heb voorgedaan, gaan we het samen doen. Dit hoeft niet direct met je kindje, dat kan best spannend zijn zo zonder oefenen. Ik zorg altijd dat er een extra pop (op een gemiddeld geboortegewicht en -lengte van een baby) beschikbaar is voor jou om mee te oefenen. Als we samen de techniek hebben geoefend, gaan we eens kijken. Wat gaat er al goed, wat zijn aandachtspuntjes.

Het idee is dat jij daarna zelf de techniek gaat doen, zonder dat ik meedoe. Ik ben erbij, ik blijf er ook bij en praat je er doorheen als je het niet weet. Jij kiest of je het deze keer al met je kindje aandurft of liever de pop gebruikt. Daarin is geen goed of fout, volg je gevoel. Als jij de techniek hebt afgerond, kijken we weer samen naar het resultaat. Waar heb je eventueel vragen over, wat vind je lastig en wat gaat al goed.

Dan mag je daarna nog een keer de techniek zelfstandig uitvoeren. Het is fijn om deze laatste keer met je kindje te doen. Een kindje is toch wel wat anders dan een pop, en het bouwt je zelfvertrouwen op om na het consult ook nog de draagtechniek toe te passen. Ook nu geldt dat ik erbij blijf en je help als het nodig is. Ik zal jou of je kindje nooit aanraken zonder jouw akkoord te vragen. We kijken nadat je je kindje eenmaal in de doek of draagzak hebt weer wat goed gaat en waar eventueel extra aandacht aan besteed mag worden.

Daarna kies jij of je je kindje even zo in de drager houdt of eruit haalt. We oefenen ook hoe je jouw kindje uit het draagsysteem haalt, zodat je hierin zelfvertrouwen opbouwt. Ik leer je basisbevestigend te handelen, zodat je kindje zo ontspannen mogelijk de doek of draagzak in en uit gaat. Ook geef ik je persoonlijke tips om het dragen, aanspannen, knopen en afstellen zo fijn mogelijk maakt voor jezelf. Het is echt geen one size fits all consult, maar echt gefocust op jou en je kindje.

Na een draagconsult ben ik nog 30 dagen bereikbaar voor al je vragen, via mail of whatsapp. Dit kan met tekst, foto’s, filmpjes, net wat jij fijn vindt. Ook krijg je een persoonlijk handboek met de tips die ik je heb gegeven tijdens het consult, waarin jij tijdens het consult ook notities kunt maken, en krijg je toegang tot een filmpje waarin ik alle stappen een voor een uitleg. Mocht je er toch niet uitkomen, is er altijd een na-consult mogelijk. Dan kijken we er samen nog eens naar!

Wanneer je kiest voor een draagconsult kies je dus niet voor een basis uitleg, maar echt persoonsgerichte tips en een coach/buddy die jou nog een maand daarna helpt om het ergonomisch dragen je echt eigen te maken. Je investeert in een goede start in jouw unieke draagavontuur in plaats van een basis uitleg waarbij je vooral zelf zal moeten zoeken naar wat werkt voor jou. Waarom opnieuw het wiel uitvinden, je suf googlen en 20 youtube filmpjes kijken, als je een persoonlijke uitleg kan krijgen? Makes no sense right? Twijfel je toch nog? Stuur me gerust een mailtje, dan kijken we samen of ik de juiste match ben of dat ik je kan doorverwijzen naar een collega consulent.